ماگ های سرامیکی به چه روشی انجام می شود؟
سرامیک های سنتی در زندگی روزمره ما رشد پیدا کرده و تقریبا در سراسر تاریخ از آنها استفاده می شده. باستان شناسان خاستگاه سرامیک را به هزاران سال قبل می دانند. سرامیک در گذشته در ساخت مجسمه و ظروف غذا و نوشیدن و همچنین در ظروف نگهداری گندم استفاده می شده است.
ماگهای سرامیکی یکی از محبوبترین انواع ماگهای مختلف هستند. این ماگها با توجه به ویژگیهایی که دارند، برای کاربردهای مختلفی مانند استفاده در خانه، دفتر کار، کافیشاپها، رستورانها و همچنین اهدایی به عنوان هدیه مناسب هستند.
از مزایای ماگ سرامیکی، میتوان به مقاومت بالا در برابر حرارت و کیفیت بالای ساخت آنها اشاره کرد. همچنین، این ماگها قابلیت چاپ لوگو و نوشتههای دلخواه را دارند که برای استفاده در تبلیغات و برند مارکتینگ و شرکتها بسیار مفید هستند. به طور کلی، ماگهای سرامیکی یکی از بهترین گزینههای در دسترس هستند و برای کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
فنجان های سرامیکی برای قهوه یا چای ایده آل هستند و می توانند ساده یا سفارشی باشند. لیوانهای سرامیکی با استفاده از چرخ سفالگری، تکنیک ساخت دست یا از طریق ریختهگری لغزنده در قالب ساخته میشوند. ساخت دستی و ساخت لیوان روی چرخ سفالگری زمان بر است و به اندازه ریخته گری لغزنده عملی نیست، زیرا لیوان هایی که به دست می آیند اندازه ها و حتی شکل های متفاوتی دارند. فرآیند صنعتی مورد استفاده برای ساخت لیوان های سرامیکی از طریق ریخته گری لغزشی در قالب است.
سرامیک چیست؟
اشیاء سرامیکی از ترکیب مواد خام طبیعی مانند خاک رس، مواد معدنی خاکی و آب و شکل دادن به آنها با استفاده از تکنیک های ساخت دستی، چرخ کاری و یا قالب سازی ساخته شوند. که در انتهای این فرآیند پس از شکل گیری، جسم در یک کوره با دمای بالا پخته می شود. پخت سرامیک ها آنها را سخت و مقاوم در برابر حرارت میکند.
گمان می رود اولین نمونه ظروف سرامیکی کاربردی مربوط به ۹۰۰۰ سال قبل از میلاد باشد و احتمالا برای ذخیره غذا، غلات و آب استفاده می شد. این نیز در زمانی بود که جوامع کشاورزی کوچک در آسیا، خاورمیانه و اروپا رایج شدند.
لعاب های تزئینی و طراحی سطح
سرامیک های اولیه عموما از نظر طرح و بافت ساده بودند و بدون لعاب پخته می شدند. در قرن های ۶ و ۵ قبل از میلاد، گلدان های یونانی آتیک اولین استفاده شناخته شده از اکسیدهای معدنی برای لعاب می باشند.
در طول هزاران سال، صنعت سرامیک دستخوش تحول عظیمی شده است. پس از جنگ جهانی دوم، سرامیک به گسترش فناوری، الکترونیک، تجهیزات پزشکی، حمل و نقل و غیره کمک کرد.
تولید لیوان های سرامیکی دست ساز (ماگ سرامیکی دست ساز)
وقتی صحبت از ساخت دستی لیوان سرامیکی می شود، همه چیز به خلاقیت و مهارت فرد بستگی دارد. در اینجا یک راهنمای گام به گام آورده شده است:
مرحله ۱: با استفاده از خاک رس، یک فنجان روی چرخ سفال ایجاد کنید
مرحله ۲: فنجان تمام شده را در یک کوره بپزید
مرحله ۳ : قبل از بررسی ترک یا سایر عیوب، صبر کنید تا فنجان خنک شود.
مرحله ۴: برای ظاهری براق، لعاب بزنید.
مرحله ۵: لیوان سرامیکی را با رنگ آمیزی دستی تزئین کنید.
تولید انبوه لیوان های سرامیکی
برای فرآیند صنعتی، مطمئناً مراحل بیشتری وجود دارد و فرآیند بسیار پیچیدهتر است. آن را در زیر بررسی کنید:
مرحله اول: نمونه اولیه در ساخت ماگ های سرامیکی
اولین مرحله در فرآیند صنعتی ساخت لیوان های سرامیکی، ایجاد نمونه اولیه در گچ یا پلاستیک است. پلاستیک بیشتر توصیه می شود، زیرا در هنگام ساخت ماگ از بین نمی رود. قالب های گچی هنگام ساخت بعد از چندین بار استفاده قالب از بین می روند. نمونه اولیه ممکن است به صورت دستی ساخته شود یا در یک بلوک از مواد حک شده باشد. نمونه اولیه شامل تمام جزئیات است و شبیه محصول نهایی است.
مرحله دوم: ساخت قالب
یکی مهمترین مراحل در تولید صنعتی ماگ ها تولید قالب های متعدد می باشد. قالبها وسیله ای برای تکرار ساخت لیوان های سرامیکی است. در بیشتر موارد چندین قالب برای افزایش بهره وری ایجاد می شود.آنها شامل چهار قسمت هستند: دو نیمه برای بدن و دو نیمه برای دسته.
مرحله سوم: ریخته گری لغزش در ساخت ماگ های سرامیکی
لیوان های سرامیکی با استفاده از سه نوع ماده سفالی ساخته می شوند. ظروف چینی، سفالی یا سرامیکی با این مواد تولید می شوند. مواد را با آب رقیق می کنند تا خاک رس مایع شود. خاک رس در قالب های گچی ریخته می شود. پر کردن قالب با خاک رس کمتر از یک دقیقه طول می کشد. خاک رس سفت شده و قالب گچ رطوبت مواد را جذب می کند. وقتی خاک رس سخت شد، قالب ها برداشته می شوند.
مرحله چهارم: جدا سازی
در این مرحله باید قالب ها را از خاک رس سخت شده جدا کنید. در این مرحله شکل اصلی ماگها ایجاد شده و می باید برای مراحل بعدی آماده شود..
مرحله پنچم: پخت جام های ماگ های سرامیکی
پخت فنجان های سرامیکی پس از خشک شدن کامل خاک رس برنامه ریزی شده است. صدها فنجان را می توان در یک کوره بزرگ که دارای چندین قفسه است پخت. دمای پخت به خاک رس مورد استفاده برای ساخت لیوان ها بستگی دارد: پرسلن به دمای ۲۶۰۰ درجه فارنهایت نیاز دارد، در حالی که ظروف سفالی به دمای زیر ۲۱۰۰ درجه نیاز دارد. زمان پخت بسته به نوع و اندازه کوره بین دو تا ۱۲ ساعت می باشد. بلافاصله پس از اتمام پخت، فنجان ها بسیار داغ هستند، بنابراین تنها چند ساعت پس از آن با استفاده از دستکش های ضخیم می توان آنها را جدا کرد.
مرحله ششم: لعاب و پخت دوم ماگ های سرامیکی
لیوان های سرامیکی را پس از خنک شدن لعاب دهید. فرآیند لعاب دادن ظاهر براق لیوان های سرامیکی را ایجاد می کند.
آخرین مرحله در ساخت لیوان های سرامیکی، لعاب کاری است که زمانی انجام می شود که فنجان ها دیگر گرم نیستند. لعاب ها رنگ و بافتی براق به فنجان ها اضافه می کنند. فنجان ها ممکن است رنگ یا طرح ها و نقشه های یکنواخت داشته باشند. پس از استفاده از لعاب ها، فنجان ها دوباره پخته می شوند. دمای پخت به نوع لعاب و مواد اولیه مورد استفاده برای ساخت لیوان ها بستگی دارد.
خرید ماگ سرامیکی تبلیغاتی
در فروشگاه ماگ نو ما به شما کمک خواهیم کرد که بهترین ماگها را و ماگ منحصر به فرد شما را تهیه کنید. برای خرید ماگ سرامیکی، تراول ماگ، ماگهای مسافرتی، فرنج پرس، قهوه ساز و موکاپات، لیوانهای اسموتی، قمقه و فلاسک از فروشگاه آنلاین ما دیدن فرمایید